Hrustljavi krekerji
So lahko super nadomestilo za kruh, pa še bolj okusni so in vsebujejo mnogo več hranilnih snovi ter vlaknin. Meni so najboljši s humusom ali katerim drugim namazom, odlično pa se podajo tudi k juhi.
POTREBUJEMO:
-
4 žlice bučnih semen
-
4 žlice sončničnih semen
-
4 žlice chia semen
-
7 žlic sezamovih semen
-
2 skodelici (260 g) bio riževe moke
-
1 žlička pecilnega praška
-
1 žlički morske soli (če želite bolj slane krekerje, lahko dodate več soli)
-
2 žlici kokosovega olja
-
½ skodelice vode
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 170 ºC.
-
V posodi premešamo vse suhe sestavine in dodamo kokosovo olje in vodo.
-
Vse dobro premešamo, da dobimo nekoliko krhko testo (če je preredko, dodamo po potrebi še riževe moke).
-
Na peki papirju v pekaču razvaljamo testo na debelino 4 mm, ter ga z nožem razrežemo na majhne pravokotnike (z nožem prestavimo pravokotnike, da se ne držijo skupaj).
-
Krekerje pečemo približno 45 minut, da nekoliko porjavijo.
-
Postrežemo jih lahko s humusom ali katerim drugim namazom, odlično pa se podajo tudi k juhi.
Dober tek!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji