Humus
Izrael očara na tisoč in en način, ampak humus je kategorija zase. Imajo toliko različnih humusov, kot je okusov. Ni da ni. S paradižnikom, jajčevci, bučkami, peso, sirom, … Dodajajo ga povsod in zanimivo, povsod tudi paše.
POTREBUJEMO:
-
300 g čičerike
-
180 g tahinija (sezamova pasta)
-
sok 1 limone
-
ščepec kajenskega popra
-
1 žličko kumine
-
1 žličko soli
-
nekaj lističev svežega peteršilja
-
1 žlico olivnega olja
PRIPRAVA:
-
Čičeriko namočimo čez noč (postopek tukaj) in kuhamo približno 60 minut do mehkega.
-
V blenderju ali s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo vse sestavine, da dobimo gladko maso in humus je narejen.
-
Serviramo ga lahko zraven krekerjev, solat, pečene zelenjave, … ker ima tako blagi okus, paše povsod.
Dober tek!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji