Jagodni sladoled

Jagodni sladoled

Sladoled, ki ima vse, kar obožujemo ženske. Je sladek, lahek in nam da ogromno energije. Posladkajmo se z najboljšim.

POTREBUJEMO:

  • 7-8 jagod

  • 1 skodelico (približno 220 g) indijskih oreščkov (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo)

  • 4 žlice agavinega sirupa

  • 1 žlico kokosovega olja

  • ščepec vanilije

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Jagode očistimo, operemo in razrežemo na manjše koščke.

  2. Namočene indijske oreščke speremo pod tekočo vodo, odcedimo ter jih zmiksamo z jagodami, agavinim sirupom, kokosovim oljem in vanilijo (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo gladko, tekočo kremo.

  3. Kremo prelijemo v posodo in zamrznemo. Preden sladoled postrežemo, počakamo 10 minut, da se malo odtali. Zraven se odlično poda še smetana.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!

x Duša

Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica e-knjižice Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost. 

Več o knjižici TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.


Komentarji