Jagodni sladoled
Sladoled, ki ima vse, kar obožujemo ženske. Je sladek, lahek in nam da ogromno energije. Posladkajmo se z najboljšim.
POTREBUJEMO:
-
7-8 jagod
-
1 skodelico (približno 220 g) indijskih oreščkov (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo)
-
4 žlice agavinega sirupa
-
1 žlico kokosovega olja
-
ščepec vanilije
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Jagode očistimo, operemo in razrežemo na manjše koščke.
-
Namočene indijske oreščke speremo pod tekočo vodo, odcedimo ter jih zmiksamo z jagodami, agavinim sirupom, kokosovim oljem in vanilijo (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo gladko, tekočo kremo.
-
Kremo prelijemo v posodo in zamrznemo. Preden sladoled postrežemo, počakamo 10 minut, da se malo odtali. Zraven se odlično poda še smetana.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica e-knjižice Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).
V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost.
Več o knjižici TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji