Kokosov kolač z malinami
Maline so en izmed mojih najljubših sadežev. Pogosto jih dodajam v razne pudinge za zajtrk, zelo okusne so pa tudi v kombinaciji s kokosom.
POTREBUJEMO:
Spodnja plast
- približno 1¾ skodelice grobo mlete kokosove moke
- 2 žlici fino mlete kokosove moke (se lahko izpusti)
- 4 žlice svetle tahini paste (sezamova pasta)
- 4 žlice agavinega ali javorjevega sirupa (po okusu se lahko doda več)
Zgornja plast
- pest malin (približno 120 g)
- 1-2 žlici agavinega ali javorjevega sirupa
- 4 žlice chia semen
Po želji se lahko čez premaže stopljeno temno čokolado.
(skodelica meri 5 dl)
za model premera 17 cm
PRIPRAVA:
V večji posodi dobro premešamo grobo in fino mleto kokosovo moko, tahini in agavin sirup, da dobimo gosto maso (če se masa ne sprime dobro, lahko po potrebi dodamo še žlico tahinija ali agavinega sirupa; masa se sicer ne sprime takoj dobro ampak kasneje v modelu).
S pripravljeno maso napolnimo pekač (maso dobro potlačimo, da ni vmesnega praznega prostora). Po želji je pekač lahko tudi pravokotne oblike (narežemo na kocke).
Za zgornjo plast spasiramo maline z agavinim sirupom. Dodamo chia semena ter pustimo 10 minut (da chia senmena nabrekenejo in se naredi gel). Gel namažemo čez spodnjo plast ter damo v hladilnik za nekaj ur (najbolje čez noč). Ko se kolač dobro strdi lahko čez premažemo stopljeno temno čokolado. Preden da postrežemo, počakamo nekaj minut, da se kolač segreje na sobno temperaturo.
Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Zadnji mesečni spletni program "Učinkovite prehranske spremembe", začnemo 2.9., več TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/ucinkovite-prehranske-spremembe/.
O meni:
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji