Kokosovi makroni

Kokosovi makroni

Odlična sladica za vse ljubitelje kokosa, kot sem jaz. So lahki, hitro prebavljivi in brez glutena ter dodanega belega sladkorja.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico kokosovih kosmičev

  • 1 skodelico riževe moke (ali prosene moke)

  • ¼ skodelice kokosovega mleka

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 2 žlici medu (ali agavinega sirupa)

  • ½ žličke vanilje

  • ½ žličke cimeta

  • sok pol limone

  • ½ skodelice kokosove moke

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Vse sestavine premešamo in dobro pregnetemo, da dobimo krhko testo. Testo damo v hladilnik za 20 minut, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.

  3. Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.

  4. Kroglice pečemo na peki papirju v pekaču 20 minut, oz. tako dolgo, da malo porjavijo.

  5. Hranimo jih v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

P.S.: Če so kroglice presuhe, jim lahko dodamo mandljevo kremo ali katero koli drugo kremo.



Komentarji