Kokosovi makroni

Odlična sladica za vse ljubitelje kokosa, kot sem jaz. So lahki, hitro prebavljivi in brez glutena ter dodanega belega sladkorja.
POTREBUJEMO:
1 skodelico kokosovih kosmičev
1 skodelico riževe moke (ali prosene moke)
2 žlici kokosovega olja
2 žlici medu (ali agavinega sirupa)
½ žličke vanilje
½ žličke cimeta
sok pol limone
½ skodelice kokosove moke
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180º C.
Vse sestavine premešamo in dobro pregnetemo, da dobimo krhko testo. Testo damo v hladilnik za 20 minut, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.
Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki.
Kroglice pečemo na peki papirju v pekaču 20 minut, oz. tako dolgo, da malo porjavijo.
Hranimo jih v zaprti posodi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
P.S.: Če so kroglice presuhe, jim lahko dodamo mandljevo kremo ali katero koli drugo kremo.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji