Leča burger

Leča burger

Zgleda kot burger. Okus ima kot burger. Potem je burger. Tokrat leča burger. Slasten in enostaven za pripravo. Leča je poceni 'super hrana', odličen vir beljakovin in jo lahko uporabimo na zelo zabaven in inovativen način.

Potrebujemo (za približno 15 pleskavic):

  • 300 g rdeče leče (rdeča se najhitreje skuha, lahko uporabimo katerokoli vrsto leče)

  • 3 žlice olivnega olja

  • 1 sesekljana rdeča čebula

  • ½ skodelice kvasnih kosmičev

  • ⅓ konopljinih semen ali proteinov (lahko jih nadomestimo s katerimi drugimi semeni)

  • ⅔ skodelice mletih mandljev

  • ½ žličke morske soli

  • ščepec rdeče paprike

Priprava:

  1. Lečo za nekaj ur namočimo, hitro skuhamo (5 minut), ohladimo in zmiksamo z olivnim oljem v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo vodo.

  2. Zmes prelijemo v posodo, dodamo mlete mandlje, konopljine proteine (ali semena), kvasne kosmiče, na drobno nasekljano čebulo, rdečo papriko in sol. Vse sestavine dobro premešamo (če je zmes preredka, po potrebi dodamo mlete mandlje) in za uro postavimo maso v hladilnik.

  3. Iz pripravljene mase naredimo pleskavice in jih popečemo na olivnem olju.

  4. Kot prilogo lahko dodamo popečeno čebulo in okrasimo s peteršiljem.

Dober tek!

x Duša


Komentarji