Lečine palčke s sezamom

Lečine palčke s sezamom

Prigrizek, ki je lahko nasitna malica ali priloga h kosilu oz. večerji. Leča je ena izmed mojih najljubših sestavin, saj vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in je odličen vir železa.

POTREBUJEMO:

 • 200 g leče (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

 • 200 g mletih mandljev

 • 3 žlice olivnega olja

 • ščepec kumine

 • ščepec soli

 • pest sezama 

PRIPRAVA:

 1. Lečo namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se leča lažje pasira.

 2. Pečico segrejemo na 180º C.

 3. Masi iz leče dodamo mlete mandlje in kumino, jo po okusu solimo ter vse dobro premešamo (če se testo ne sprime dobro oz. je preredko, dodamo po potrebi še nekoliko mletih mandljev).

 4. Testo iz leče položimo na peki papir v pekač in ga s prsti razporedimo po pekaču (na debelino približno 1 cm). Posipamo ga s sezamom in ga razrežemo na palčke (trakce).

 5. Pečemo približno 40 minut oz. tako dolgo, da palčke lepo porjavijo.

 6. Serviramo jih lahko zraven namazov, solat, …, ali kot samostojni prigrizek.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica e-knjižice Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost. 

Več o knjižici TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.

O MENI:


Komentarji