Limonine rezine z ribezom

Poleti brez limon ne gre, prileže pa se tudi pecivo iz njih. Rezine so ravno prav sladke in osvežujoče, kot nalašč za vroče dni.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico bio riževe moke (ali druge moke po izbiri)
-
sok 2 limon
-
4 žlice agavinega sirupa ali javorjevega sirupa (lahko se doda malo več, da pride bolj sladki okusa)
-
2 žlici kokosovega olja
-
½ žličke vanilje
-
½ žličke sode bikarbone
-
1 skodelico ribeza ali borovnic
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
K riževi moki dodamo limonin sok, agavin sirup, kokosovo olje in vaniljo ter premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso.
-
Dodamo sodo bikarbono in vse narahlo še dodatno premešamo.
-
Pripravljeno maso razporedimo na peki papirju v pekaču (na debelino približno 1 cm) in po vrhu potresemo opran ribez ali borovnice.
-
Pečemo 30 minut oz. toliko časa, da biskvit nekoliko porjavi.
-
Narežemo ga na rezine, zraven pa lahko dodamo tudi mandljevo kremo (recept za kremo tukaj).
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjiga Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).
V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost.
Več o knjigi TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/knjizica-temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji