Limonine rezine z ribezom

Limonine rezine z ribezom

Poleti brez limon ne gre, prileže pa se tudi pecivo iz njih. Rezine so ravno prav sladke in osvežujoče, kot nalašč za vroče dni.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico bio riževe moke (ali druge moke po izbiri)

  • sok 2 limon

  • 4 žlice agavinega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ½ žličke vanilje

  • 1 žličko pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

  • 1 skodelico ribeza

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. K riževi moki dodamo limonin sok, agavin sirup, kokosovo olje in vaniljo ter premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso.

  3. Dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in vse narahlo še dodatno premešamo.

  4. Pripravljeno maso razporedimo na peki papirju v pekaču (na debelino približno 1 cm) in po vrhu potresemo opran ribez.

  5. Pečemo 30 minut oz. toliko časa, da biskvit nekoliko porjavi.

  6. Narežemo ga na rezine, zraven pa lahko dodamo tudi mandljevo kremo (recept za kremo tukaj).

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša




Komentarji