Pečena cvetača z lečo

Pečena cvetača z lečo

Ko enkrat poskusiš pečeno cvetačo, ta zagotovo postane ena izmed najljubših prilog, še bolj okusna kot pečen krompirček. Z lečo sta odlična kombinacija za malico To Go, polno vitaminov, vlaknin in beljakovin.

POTREBUJEMO:

  • 1 glavo cvetače

  • 4 žlice olivnega olja

  • 2 žlički kurkume

  • ščepec soli

  • približno 100 g leče

  • sok pol limone

PRIPRAVA:

  1. Cvetačo očistimo, operemo in razrežemo na manjše koščke. Stresemo jih v večjo posodo, dodamo olivno olje, kurkumo in sol ter vse dobro premešamo.

  2. Začinjeno cvetačo razporedimo na peki papirju po pekaču in jo pečemo približno 30 minut, da lepo porjavi in postane nekoliko hrustljava.

  3. Lečo dobro speremo ter jo kuhamo v nesoljeni vodi približno 20 minut (čas kuhanja je odvisen od vrste leče). Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, jo odlijemo in dolijemo svežo vodo.

  4. Pečeni cvetači dodamo kuhano lečo in jo prelijemo z limoninim sokom. Lahko jo postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji