Pečena cvetača z lečo
Ko enkrat poskusiš pečeno cvetačo, ta zagotovo postane ena izmed najljubših prilog, še bolj okusna kot pečen krompirček. Z lečo sta odlična kombinacija za malico To Go, polno vitaminov, vlaknin in beljakovin.
POTREBUJEMO:
-
1 glavo cvetače
-
4 žlice olivnega olja
-
2 žlički kurkume
-
ščepec soli
-
približno 100 g leče
-
sok pol limone
PRIPRAVA:
-
Cvetačo očistimo, operemo in razrežemo na manjše koščke. Stresemo jih v večjo posodo, dodamo olivno olje, kurkumo in sol ter vse dobro premešamo.
-
Začinjeno cvetačo razporedimo na peki papirju po pekaču in jo pečemo približno 30 minut, da lepo porjavi in postane nekoliko hrustljava.
-
Lečo dobro speremo ter jo kuhamo v nesoljeni vodi približno 20 minut (čas kuhanja je odvisen od vrste leče). Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, jo odlijemo in dolijemo svežo vodo.
-
Pečeni cvetači dodamo kuhano lečo in jo prelijemo z limoninim sokom. Lahko jo postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji