Pečena cvetača z rukolo

Pečena cvetača z rukolo

Pečena cvetača je prava specialiteta. Je hrustljava, a hkrati sočna, okusna in polna vitaminov ter mineralov. Začinjena je s kurkumo, ki pospeši njeno prebavljivost in doda rahlo pikanten okus.  

POTREBUJEMO:

  • 1 glavo cvetače

  • 4 žlice olivnega olja

  • 3 žlice sezamovih semen

  • 2 žlički kurkume

  • ščepec soli

  • 200 g rukole

  • sok pol limone

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Cvetačo očistimo, operemo in razrežemo na manjše koščke. Stresemo jih v večjo posodo, dodamo olivno olje, sezamova semena, kurkumo in sol ter vse dobro premešamo.

  3. Začinjeno cvetačo razporedimo na peki papirju po pekaču in jo pečemo približno 40 minut.

  4. Očiščeno in oprano rukolo posipamo s pečeno cvetačo in jo prelijemo z limoninim sokom. Lahko jo postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.

Dober tek.

Vse lepo!
x Duša



Komentarji