Pečena cvetača z rukolo

Pečena cvetača je prava specialiteta. Je hrustljava, a hkrati sočna, okusna in polna vitaminov ter mineralov. Začinjena je s kurkumo, ki pospeši njeno prebavljivost in doda rahlo pikanten okus.
POTREBUJEMO:
-
1 glavo cvetače
-
4 žlice olivnega olja
-
3 žlice sezamovih semen
-
2 žlički kurkume
-
ščepec soli
-
200 g rukole
-
sok pol limone
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Cvetačo očistimo, operemo in razrežemo na manjše koščke. Stresemo jih v večjo posodo, dodamo olivno olje, sezamova semena, kurkumo in sol ter vse dobro premešamo.
-
Začinjeno cvetačo razporedimo na peki papirju po pekaču in jo pečemo približno 40 minut.
-
Očiščeno in oprano rukolo posipamo s pečeno cvetačo in jo prelijemo z limoninim sokom. Lahko jo postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji