Pesina juha z lečinimi kroglicami
Je popolni obrok, ki vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in vitaminov. Pesa je odličen uvod v zimsko sezono, saj je zelo hranilna, hkrati pa razstruplja in krepi jetra, kar je še posebej pomembno v teh mesecih.
POTREBUJEMO:
-
3 srednje velike pese (približno 250 g)
-
1 čebulo
-
1 žlico olivnega olja
-
ščepec soli
-
ščepec kajenskega popra
-
½ žličke cimeta
-
½ žličke posušenega origana ali nekaj listkov svežega
-
po želji lahko dodamo kvasne kosmiče (kvasni posip, nutritional yeast)
PRIPRAVA:
-
Pese operemo in narežemo na četrtine. V loncu zavremo vodo in v njej kuhamo peso približno 30 minut. Počakamo, da se kosi ohladijo, nato pa jih olupimo.
-
Očistimo čebulo in jo narežemo na manjše koščke.
-
Vse sestavine zmiksamo s približno 500 ml vode do gladkega (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je juha pregosta, po potrebi dodamo še malo vode.
-
Juha je zelo okusna mrzla ali pa jo segrejemo. Zraven se odlično podajo lečine kroglice (recept tukaj).
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji