Pesina torta
Danes je Gregorjevo, ko se ptički ženijo. Še dobro, da ljubezni ni nikoli preveč. Pesina torta je super izbira za zdravo sladkanje v dvoje. Je sladka, vendar malo grenka in tako slastna, tako zanjo, kot tudi zanj.
POTREBUJEMO (za 2 tortici v obliki srčka s premerom 11 cm):
-
1 srednje veliko peso
-
1 skodelico (130 g) bio riževe moke
-
4 žlice chia semen
-
2 žlici kakava
-
1 čajno žličko pecilnega praška
-
½ čajne žličke sode bikarbone
-
½ čajne žličke vanilje
-
½ skodelice bio riževega mleka (ali vode)
-
¼ skodelice javorjevega sirupa
-
3 žlice stopljenega kokosovega olja
Za glazuro
-
1 avokado
-
3 žlice javorjevega sirupa
-
2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želite)
-
2 žlici kokosovega olja
-
ščepec vanilje
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180° C.
-
Peso kuhamo do mehkega (približno 30 minut), olupimo in spasiramo s paličnim mešalnikom.
V posodi premešamo vse suhe sestavine, dodamo riževo mleko, javorjev sirup, stopljeno kokosovo olje in peso. Vse sestavine na rahlo premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso. -
S kokosovim maslom namažemo model za torto in vanj vlijemo pripravljeno maso.
-
Pečemo približno 30 minut ( na 180° C) oz. tako dolgo, da če zapičimo zobotrebec v testo, pride ven čist. Ko je torta pečena, jo damo iz modela in počakamo, da se ohladi.
-
Za glazuro spasiramo olupljen avokado, dodamo mu kokosovo olje, kakav, vaniljo in javorjev sirup, ter vse dobro premešamo. Dobljeno kremo namažemo na torto in jo po želji okrasimo z naribano čokolado.
Prijetno sladkanje!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji