Pesina torta

Pesina torta

Danes je Gregorjevo, ko se ptički ženijo. Še dobro, da ljubezni ni nikoli preveč. Pesina torta je super izbira za zdravo sladkanje v dvoje. Je sladka, vendar malo grenka in tako slastna, tako zanjo, kot tudi zanj.

POTREBUJEMO (za 2 tortici v obliki srčka s premerom 11 cm):

  • 1 srednje veliko peso

  • 1 skodelico (130 g) bio riževe moke

  • 4 žlice chia semen

  • 2 žlici kakava

  • 1 čajno žličko pecilnega praška

  • ½ čajne žličke sode bikarbone

  • ½ čajne žličke vanilje

  • ½ skodelice bio riževega mleka (ali vode)

  • ¼ skodelice javorjevega sirupa

  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja

Za glazuro

  • 1 avokado

  • 3 žlice javorjevega sirupa

  • 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želite)

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ščepec vanilje 

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180° C.

  2. Peso kuhamo do mehkega (približno 30 minut), olupimo in spasiramo s paličnim mešalnikom.
    V posodi premešamo vse suhe sestavine, dodamo riževo mleko, javorjev sirup, stopljeno kokosovo olje in peso. Vse sestavine na rahlo premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso.

  3. S kokosovim maslom namažemo model za torto in vanj vlijemo pripravljeno maso.

  4. Pečemo približno 30 minut ( na 180° C) oz. tako dolgo, da če zapičimo zobotrebec v testo, pride ven čist. Ko je torta pečena, jo damo iz modela in počakamo, da se ohladi.

  5. Za glazuro spasiramo olupljen avokado, dodamo mu kokosovo olje, kakav, vaniljo in javorjev sirup, ter vse dobro premešamo. Dobljeno kremo namažemo na torto in jo po želji okrasimo z naribano čokolado.

Prijetno sladkanje!

x Duša


Komentarji