Pesini krekerji s sezamom

Pesini krekerji s sezamom

Če rdeči pesi dodamo ajdovo moko, mlete orehe in sezam, dobimo hrustljave in zelo okusne krekerje. So brez glutena in so odlično nadomestilo za kruh.

POTREBUJEMO:

  • 3 srednje velike pese

  • 1 in ½ skodelice ajdove moke

  • 200 g mletih orehov

  • ½ skodelice sezama

  • 1 žličko soli

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Pese olupimo, operemo in naribamo. Dodamo jim ajdovo moko, mlete orehe, in ¼ skodelice sezama (ostalo potresemo po vrhu krekerjev), solimo po okusu ter vse dobro premešamo in pregnetemo, da dobimo nekoliko lepljivo testo. Če se testo ne sprime dobro oz. je preredko, dodamo po potrebi še ajdove moke.

  3. Testo iz pese položimo na peki papir v pekač in ga s prsti razporedimo po pekaču (na debelino približno pol cm). Pri tem si lahko pomagamo z lopatico za kreme.

  4. Z nožem testo razrežemo na kvadrate ali katero drugo želeno obliko, ter jih potresemo s sezamom. Sezam s prsti nekoliko potisnemo v testo.

  5. Pečemo približno 30 minut oz. tako dolgo, da krekerji malo porjavijo.

  6. Postrežemo jih lahko s humusom ali katerim drugim namazom, odlično pa se podajo tudi k juham. Seveda pa so odlični tudi kot prigrizek.


Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji