Presna jagodno-kokosova tortica

Odlična sladica za vse tiste, ki obožujemo jagode, mandlje in kokos. Torta je kremna, sadna in ravno prav sladka (seveda brez dodanega belega sladkorja).
POTREBUJEMO:
-
3 skodelice (približno 400 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke
-
½ skodelice (120 g) kokosovega olja
-
½ skodelice kokosovega sirupa
-
1 skodelico jagod
-
½ žličke vanilje
-
½ skodelice kokosovih kosmičev (kokosova moka)
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, kokosov sirup, očiščene in oprane jagode in vaniljo (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko kremo.
-
Na dnu modela za torto razpredimo kokosove kosmiče ter preko prelijemo pripravljeno jagodno kremo.
-
Na vrhu torto okrasimo z narezanimi jagodami ter kokosovimi kosmiči in jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi, lahko jo pa tudi zmrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Komentarji