Presna jagodno-kokosova tortica

Presna jagodno-kokosova tortica

Odlična sladica za vse tiste, ki obožujemo jagode, mandlje in kokos. Torta je kremna, sadna in ravno prav sladka (seveda brez dodanega belega sladkorja).

POTREBUJEMO:

  • 3 skodelice (približno 400 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabite indijske ali katere druge luščene oreščke

  • ½ skodelice (120 g) kokosovega olja

  • ½ skodelice kokosovega sirupa

  • 1 skodelico jagod

  • ½ žličke vanilje

  • ½ skodelice kokosovih kosmičev (kokosova moka)

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, kokosovo olje, kokosov sirup, očiščene in oprane jagode in vaniljo (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko kremo.

  2. Na dnu modela za torto razpredimo kokosove kosmiče ter preko prelijemo pripravljeno jagodno kremo.

  3. Na vrhu torto okrasimo z narezanimi jagodami ter kokosovimi kosmiči in jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi, lahko jo pa tudi zmrznemo. Preden jo serviramo, počakamo 10-15 minut, da se odtali.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji