Proseni bananini muffini
So odlični za zajtrk ali dopoldansko malico. Banane so najbolj hranljiv tropski sadež in so odlične v kombinaciji s proseno kašo.
POTREBUJEMO:
1 skodelico prosene kaše
2 zreli banani
1 čajno žličko pecilnega praška
½ čajne žličke sode bikarbone
ščepec morske soli
½ čajne žličke vanilje
¼ skodelice javorjevega sirupa
3 žlice stopljenega kokosovega olja
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Iz prosene kaše dobimo proseno moko tako, da jo čez noč namočimo, po 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, kašo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z javorjevim sirupom in kokosovim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom).
Pečico segrejemo na 180º C.
Zmesi iz prosene kaše dodamo banani, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in vaniljo ter vse dobro spasiramo.
S pripravljeno maso zapolnimo modele za muffine.
Pečemo jih približno 45 minut oz. tako dolgo, da lepo porjavijo (lahko pa preverimo če so pečeni z zobotrebcem).
Muffine damo iz modelov in počakamo, da se ohladijo. Po želji jih lahko okrasimo z naribano čokolado.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji