Sladke bučne kroglice
Buče so zakon, jaz jih obožujem. In sploh odlične so v hladnejšem vremenu, ker nas pogrejejo. V prehranjevanju sloh ne rabimo komplicirati, ker so preprosti recepti, iz malo različnih sestavin, preprosti za pripravo, pa tudi lažje prebavljivi.
POTREBUJEMO:
- 250 g hokaido buče
- 4 žlice javorjevega sirupa (ali medu ...)
- 200 g mletih lešnikov
- po želji ščepec cimeta
PRIPRAVA:
Bučo razrežemo na manjše kose. Kose kuhamo na zmernem ognju, da se zmehčajo. Nato jih olupimo in spasiramo z javorjevim sirupom v pire.
V posodi premešamo bučni pire, mlete mandlje in cimet. Vse dobro premešamo in iz dobljene mase oblikujemo kroglice.
Kroglice povaljamo v na drobno narezane mandlje ali lešnike. Kroglice hranimo v zaprti posodi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica knjige Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).
V e-knjigi najdete nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdržujemo:
- optimalno počutje,
- vitkost in
- vitalnost.
Več tukaj:https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji