KOKOSOVE HRUSTLJAVE KROGLICE
Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.
Mandljev tortilja čips
Mandlji delujejo blago pikantno in tako pospešijo prebavo. Meni so super, ker se jih lahko odlično kombinira tako v sladkih, kot tudi slanih jedeh.Ni pa jih priporočljivo uživati zvečer, ker lahko ovirajo delovanje žolčnika in jeter, ki so v maksimalnem delovanju ponoči.
Ajdovi browniji z lešniki
Kombinacija ajdove moke in presnega kakava je meni v zimskih mesecih med najljubšimi. Tak fajn skupaj pašeta. Zame sta v sladkih jedeh neločljiva.
Jabolčne kroglice
Jabolka so trenutno najbolj aktualni sadež pri meni. Na splošno so sezonska živila najbolj optimalna z vidika naše zaščitne energije (WEI - energija), ki nas varuje pred klimatskimi vplivi. V vsaki sezoni rastejo (oziroma jih lahko skladiščimo) tista živila, ki naredijo najboljšo zaščito za naše telo.
Zelenine kroglice s korenčkom
Zelena spada med eno izmed moje najljubše zelenjave.
Zakaj?
Ker krepi ledvice (tudi sečila), ki so naša zagonjska moč. Zelo je pomembno, da ledvic ne šibimo s prehranjevanjem in načinom življenja. Njihov čas je zima, barva črna, čustvo pa strah.
Te kroglice so odlične zraven juh … ali kot prigrizek za sabo.