Topla blitvina solata z lečo
Je super izbira v teh še nekoliko hladnejših dneh, saj je svež, vendar topel obrok, poln vitaminov, mineralov in beljakovin. Blitva je odličen vir folne kisline in vitamina C, leča pa je bogata z železom. Skupaj sta energijska bomba.
POTREBUJEMO:
-
250 g rjave leče
-
nekaj listov blitve
-
1 čebulo
-
ščepec soli
-
½ žličke posušene bazilike ali nekaj listov sveže
-
nekaj jedrc orehov
-
½ limone
-
olivno olje
PRIPRAVA:
-
Lečo namočimo čez noč (postopek si poglejte tukaj) in kuhamo v loncu približno 30 minut.
-
Med tem časom, ko se kuha leča, narežemo čebulo in oprano blitvo na tanke kolobarje. Čebulo na hitro popečemo na olivnem olju v ponvi, dodamo blitvo, solimo in vse za par minut podušimo.
-
Ko se blitva zmehča, dodamo kuhano lečo, baziliko in limonin sok, ter vse dobro premešamo. Jed okrasimo z orehi.
Dober tek!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji