Topla blitvina solata z lečo

Topla blitvina solata z lečo

Je super izbira v teh še nekoliko hladnejših dneh, saj je svež, vendar topel obrok, poln vitaminov, mineralov in beljakovin. Blitva je odličen vir folne kisline in vitamina C, leča pa je bogata z železom. Skupaj sta energijska bomba.

POTREBUJEMO:

  • 250 g rjave leče

  • nekaj listov blitve

  • 1 čebulo

  • ščepec soli

  • ½ žličke posušene bazilike ali nekaj listov sveže

  • nekaj jedrc orehov

  • ½ limone

  • olivno olje

PRIPRAVA:

  1. Lečo namočimo čez noč (postopek si poglejte tukaj) in kuhamo v loncu približno 30 minut.

  2. Med tem časom, ko se kuha leča, narežemo čebulo in oprano blitvo na tanke kolobarje. Čebulo na hitro popečemo na olivnem olju v ponvi, dodamo blitvo, solimo in vse za par minut podušimo.

  3. Ko se blitva zmehča, dodamo kuhano lečo, baziliko in limonin sok, ter vse dobro premešamo. Jed okrasimo z orehi.

Dober tek!
x Duša




Komentarji