Korenčkovi muffini
Ko reče nečak, da je fino, potem vem, da mi je recept uspel. Muffini so enostavni za pripravo in otroci jih naravnost obožujejo.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico (130 g) bio riževe moke
-
2 srednje velika korenčka
-
1 jabolko
-
½ skodelice jabolčnega soka
-
½ čajne žličke vanilje
-
3 žlice agavinega sirupa
-
2 žlici stopljenega kokosovega olja
-
1 čajno žličko pecilnega praška
-
½ čajne žličke sode bikarbone
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Jabolko operemo, olupimo in narežemo na manjše koščke ter spasiramo z jabolčnim sokom, agavinim sirupom in kokosovim oljem (s paličnim mešalnikom).
-
Zmes prelijemo v večjo posodo. Dodamo očiščen in nariban korenček, riževo moko in vaniljo ter vse dobro premešamo..
-
K masi dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono ter vse narahlo še dodatno premešamo.
-
Model za muffine namažemo s kokosovim oljem in jih zapolnimo s pripravljeno maso.
-
Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavijo. Ko so pečeni, jih damo iz modela in počakamo, da se ohladijo. Okrasimo jih lahko z mandljevo kremo.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji