Čičerikini krekerji in brokolijev namaz

Čičerikini krekerji in brokolijev namaz

Odlična malica To Go. Krekerji so nasitni, bogati z beljakovinami in odlični v kombinaciji z zelenjavnimi namazi. Seveda so pa okusni tudi kot prigrizek.

Čičerikini krekerji

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 200 g mletih mandljev

  • 3 žlice olivnega olja

  • ščepec kumine

  • ščepec soli

  • pest praženih pistacij

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Masi iz čičerike dodamo mlete mandlje in kumino, jo po okusu solimo ter vse dobro premešamo (če se testo ne sprime dobro oz. je preredko, dodamo še po potrebi mlete mandlje).

  4. Testo iz čičerike položimo na peki papir v pekač in ga s prsti razporedimo po pekaču (na debelino približno 1 cm). Z nožem ga razrežemo na kvadrate ali katero drugo želeno obliko, ter jih potresemo z oluščenimi in zdrobljenimi pistacijami.

  5. Pečemo približno 40 minut oz. tako dolgo, da krekerji lepo porjavijo.

Brokolijev namaz

POTREBUJEMO:

  • 300 g (1 skodelico) čičerike

  • 250 g brokolija

  • 1 žlico limoninega soka

  • 1 žličko kumine

  • 1 žličko soli

  • 1 žlico olivnega olja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč (postopek tukaj) in kuhamo približno 60 minut do mehkega.

  2. Brokoli operemo, očistimo in na hitro skuhamo.

  3. V blenderju ali s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo vse sestavine, da dobimo gladko maso in namaz je narejen.

  4. Serviramo ga lahko zraven krekerjev, prosenih bučnih kruhkov, okusen pa je tudi kot priloga.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji