KOKOSOVI ČOKOLADNI MUFFINI

Ti puhasti muffini so mi polepšali današnje jutro. Nekoč sem bila velik čokoholik, no saj sem še danes, ampak sem čokolado zamenjala s sladicami iz kakava. Pripravljam si jih poredko ampak takrat uživam v vsakem grižjaju.

Preberi več

»Bučni« sir

Jeseni so buče pogosto na mojem jedilniku. Naše telo pripravijo na hladejši del leta. V prehranjevanju po TKM (tradicionalni kitajski medicini) je zelo pomembno, da izbiramo sezonska živila. Ta uspevajo pri tisti temperaturi in nas zaščitijo pred klimatskimi vplivi, ki vladajo v tej sezoni.

Preberi več

KOKOSOVE HRUSTLJAVE KROGLICE

Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.       

Preberi več

Mandljev tortilja čips

Mandlji delujejo blago pikantno in tako pospešijo prebavo. Meni so super, ker se jih lahko odlično kombinira tako v sladkih, kot tudi slanih jedeh.Ni pa jih priporočljivo uživati zvečer, ker lahko ovirajo delovanje žolčnika in jeter, ki so v maksimalnem delovanju ponoči.

Preberi več

Ajdovi browniji z lešniki

Kombinacija ajdove moke in presnega kakava je meni v zimskih mesecih med najljubšimi. Tak fajn skupaj pašeta. Zame sta v sladkih jedeh neločljiva.

Preberi več