Lečine kroglice

So okusen beljakovinski prigrizek ali kot priloga k solati ali juhi. Lečo obožujem, ker je odličen vir železa, je nasitna, hitro prebavljiva in nam da veliko energije. 

Preberi več

Pesini krekerji s sezamom

Če rdeči pesi dodamo ajdovo moko, mlete orehe in sezam, dobimo hrustljave in zelo okusne krekerje. So brez glutena in so odlično nadomestilo za kruh.

Preberi več

Hruškov puding

Je jesenska različica zajtrka ali malice To Go. Puding vsebuje zraven hrušk še z beljakovinami in vlakninami bogato kvinojo, mandlje in začimbe, ki nas grejejo. Enostaven je za pripravo in je brez dodanega belega sladkorja.  

Preberi več

Ajdovi jabolčni muffini

Glavne sestavine tega recepta so živila, ki grejejo. Kot nalašč za hladnejše dni. Ajda po vsebnosti beljakovin presega vsa žita. Uravnava delovanje jeter in žolčnika ter krepi trebušno slinavko in želodec, kar je še posebej pomembno v jesenskem času.

Preberi več

Proseni kolač z granatnim jabolkom

Proso je eno izmed mojih najljubših žit. Deluje bazično, zmanjša zakisanost telesa ter spodbuja rast nohtov in las. Če ga namakamo čez noč, se poveča količina bioaktivnih snovi, izboljša dostopnost mineralov in pospeši njegova prebavljivost.

Preberi več