Paradižnikov humus

Paradižnikov humus

Okusen namaz, poln beljakovin, rudnin in balastnih snovi. Odličen je v kombinaciji s krekerji za malico v službi ali na poti. Tokrat v bolj poletni različici s paradižnikom in limoninim sokom.

POTREBUJEMO:

  • 300 g (1 skodelico) čičerike

  • 250 g češnjevega paradižnika

  • 3 žlice tahinija (sezamova pasta)

  • 1 žlico limoninega soka

  • 1 žličko kumine

  • 1 žličko soli

  • 1 žlico olivnega olja

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč (postopek tukaj) in kuhamo približno 60 minut do mehkega.

  2. V blenderju ali s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo vse sestavine, da dobimo gladko maso in humus je narejen.

  3. Serviramo ga lahko zraven krekerjev, prosenih bučnih kruhkov, solat, pečene zelenjave, … ker ima tako blag okus, paše skoraj povsod.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji