Paradižnikov humus

Okusen namaz, poln beljakovin, rudnin in balastnih snovi. Odličen je v kombinaciji s krekerji za malico v službi ali na poti. Tokrat v bolj poletni različici s paradižnikom in limoninim sokom.
POTREBUJEMO:
-
300 g (1 skodelico) čičerike
-
250 g češnjevega paradižnika
-
3 žlice tahinija (sezamova pasta)
-
1 žlico limoninega soka
-
1 žličko kumine
-
1 žličko soli
-
1 žlico olivnega olja
PRIPRAVA:
-
Čičeriko namočimo čez noč (postopek tukaj) in kuhamo približno 60 minut do mehkega.
-
V blenderju ali s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo vse sestavine, da dobimo gladko maso in humus je narejen.
-
Serviramo ga lahko zraven krekerjev, prosenih bučnih kruhkov, solat, pečene zelenjave, … ker ima tako blag okus, paše skoraj povsod.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji