Čičerikini muffini z zelenjavo

Čičerika me je osvojila že pred leti. Ker vsebuje veliko beljakovin in krepi ledvice, sem jo začela pogosteje vključevati na svoj jedilnik. Najprej sem jo dodajala le v solate in spasirala v namaz. Potem sem prišla na idejo in naredila čičerikine krekerje (še vedno so to moja najljubša malica za sabo, ker me nasitijo, dajo energijo in se po njih super počutim). Občasno, če sem v časovni stiski, pa si pripravim tudi čičerikine muffine.

Preberi več

ČOKOLADNE KROGLICE S KOKOSOM

Čokolado obožujem. A je kdo ne?
Čokolada me je naučila eno zelo pomembno lekcijo: V prehranjevanju je pomembna raznolikost in z NOBENIM živilom ni za pretiravati, četudi ima toliko pozitivnih učinkov.

Preberi več

HRUŠKOV KOLAČ

A ni prečudovita jesen? Jaz si vsaki dan, vzamem nekaj časa, da grem v naravo. Narava me pomiri. Misli, ki švigajo sem ter tja, izpuhtijo. Hodim in občudujem vse te barve, vedno znova sem navdušena nad to lepoto in popolnostjo. Skrbi, konstantno razmišljanje, ki ni konstruktivno ... po tradicionalni kitajski medicini obremenjujejo funkcionalni sklop vranice, trebušne slinavke in želodca. Kadar smo bolj zaskrbljeni, je zelo priporočljiva hoja ali lahkoten tek, saj na ta način podpremo obremenjene organe. Prav tako je dobrodošlo vključevati več živil rumene oziroma oranžne brave. Med hojo ali tekom dobim najboljše ideje in kombinacije za recepte. Tako je v mislih nastal tudi recept za ta kolač. Potem sem ga seveda še nekajkrat testirala. Meni je všeč tak hrustljav in ravno prav sočen.

Preberi več

Sladke bučne kroglice

Buče so zakon, jaz jih obožujem. In sploh odlične so v hladnejšem vremenu, ker nas pogrejejo. V prehranjevanju sloh ne rabimo komplicirati, ker so preprosti recepti, iz malo različnih sestavin, preprosti za pripravo, pa tudi lažje prebavljivi.

Preberi več

Ananasov kolač z banano

Ne vem kako vi, ampak jaz ananas preprosto obožujem. Je eden izmed redkih sadežev, ki ga lahko kombiniramo v slanih obrokih ali ga uživamo po obroku in ne vpliva negativno na prebavo. Še bolje, pomaga prebavi, saj spodbudi tvorbo želodčnih sokov. Vsebuje encim bromelain, ki blaži vnetja in pospešuje celjenje ran. Ker pa ni v naši kodi prehrane (ki jo podedujemo od prednikov) ga je priporočljivo uživati občasno.

Preberi več